maanantai 20. helmikuuta 2012

TV-sarjoja hakusessa

Mietin tällä viikolla paljon vanhoja suomalaisia TV-sarjoja, joita tuli ysäreillä katsottua. Mielessäni on kummitellut yksi sarja todella, todella kauan, eikä kukaan tunnu tietävän mikä se on. En muista sen nimeä ja monet muutkin pienet yksityiskohdat ovat unohtuneet vuosien saatossa täysin. Yritin ja olen yrittänyt jo aiemminkin etsiä sarjaa vähäisten tietojeni avulla Googlesta, Elonetistä, Wikipediasta ja IMDb:stä, mutta tuloksetta. Aloin jo epäillä keksineeni itse koko sarjan, kunnes huomasin että joku oli nyt kysellyt sen perään Suomi24:ssa. Kyseessä on siis kotimainen ysärisarja. Sitä en muista oliko Antti Virmavirta oikeasti pääosassa kuten tuolla mainitaan, mutta muistikuvat ovat niin hataria muutenkin, että ihan mahdollista se on.

Joka tapauksessa, näin tuon sarjan ainakin osittain silloin kun se aikoinaan tuli telkkarista ysäreillä. Muistan sen olleen todella ahdistava ja pelottavakin, minkä vuoksi se niin paljon kiinnostakin. Jos joku tunnistaa mikä sarja on kyseessä, haluaisin mielelläni tietää siitä lisää! Suomi24:sen kuvauksessa on oikeastaan kaikki mitä itsekin sarjasta muistan (ja vähän enemmänkin) eli kannattaa käydä lukaisemassa se. Itselleni on jäänyt päällimmäisenä mieleen vain tuollakin mainittu hissikohtaus, jossa päähenkilö toikkaroi hissikuilussa ja jää puristuksiin. Muistikuvia on myös sarjan ensimmäisen jakson alusta, jossa mies on lähdössä perheineen purjehtimaan.

On myös toinen sarja, jota olen etsinyt kauan, mutta siitä on jo enemmän muistikuvia. Joskus ysärin lopulla tuli sellainen kotimainen sarja kuin Verisiskot. Tietääkö kukaan onko tätä ylipäätään mahdollista löytää mistään?

5 kommenttia:

 1. Verisiskoja ei tietääkseni löydä mistään. Pistin viimevuoden lopussa Ylelle postiakin että uusisi sen, suosittelen tekemään samoin ni saatetaan se vielä telkkarissa nähdä!! Tota toista sarjaa en kyllä tunnista..

  VastaaPoista
 2. Tarkoittanet TV2:n sarjaa nimeltä Sattuman nimi syksyltä 1995.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, pitää laittaa Ylelle postia.

  Pienen googlaussession jälkeen näyttäisi siltä, että juurikin tuo Sattuman nimi oli kyseessä. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Onko uusittu v 1995 jälkeen

  VastaaPoista
 5. IHMEELLISTÄ KYLLÄKIN ETTEI ANTTI VIRMAVIRRAN ROOLILUETTELO MAINITSE SANALLAKAAN KOKOS ARJAA

  VastaaPoista