keskiviikko 24. elokuuta 2011

Silakkaa Oulusta

Ilmoitusluontoista asiaa.

Oulun Musiikkivideofestivaalit eli OMVF esittelee taas keskiviikosta (se on tänään) sunnuntaihin parhaita musiikkivideoita meiltä ja maailmalta. Musiikkielokuvat ovat saaneet oman festarinsa, keväällä nähdyn MusiXinen, joten niitä ei juurikaan täällä enää nähdä, mutta musavideot ovat teatraalisimmillaan pieniä elokuvia ja ainakin itseäni kiinnostava taiteenlaji. Kotimaisten videoiden kilpailu- ja katselmusesityksiin on vapaapääsy, eikä muistakaan tarvitse maksaa itseään kipeäksi vaan piletti irtoaa 3-4 eurolla.

Yksi pitkä musiikkielokuvakin festareilla nähdään ja sitä tähän oikeastaan tulinkin mainostamaan. Maaliskuisen MusiXinen voittajaelokuva Beats of Freedom (2010) nähdään uusintaesityksenä Elokuvateatteri Studiossa lauantaina ja sunnuntaina. Vielä on siis peräti kaksi mahdollisuutta nähdä tämä teos jos sen MusiXineillä missasi. Suosittelen lämpimästi! Omat fiilikseni kyseisestä leffasta voit lukaista tästä.

Muutakin hauskaa silakkajuhlilla on tarjottavanaan niille, jotka Oulussa vaeltavat. Perjantaina torinrannan lavalla veivataan taas näkymättömiä kielisoittimia Ilmakitaransoiton MM-kilpailuissa. Eikä maksa mittään! Parhaiden musavideoiden palkitsemispippalot taas järjestetään tänä vuonna Pohjankartanolla. Siellä siis lauantai-iltana Pumpeligaala, pääsyliput 15e. Olin itse viime vuoden Pumpeligaalassa valaisuhommissa ruuvailemassa lamppuja. Silloin gaala järjestettiin Juhlateltassa Lammassaaressa. Kylmä ja opettavainen kokemus.

Joka tapauksessa, tutustukaa OMVF:n ohjelmaan ja käykää ihmeessä näytöksissä jos aika sallii. Itselläni on jo muutama mielenkiintoinen videonäytös kiikarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti