keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Eh heh heh...

Flesh Gordon
 (1974)


Sanottakoon näin aluksi, että edellisvuoden synttärileffa Wild Zero oli niin huippuluokan perseilyä, etten edes yrittänyt löytää jotain yhtä päräyttävää 2-vuotispäivän kunniaksi. Koska niin helvetin iso osa kaikista blogiin eksyneistä on hakenut netistä tissejä, alastomia ihmisiä, seksiä ja niin edelleen, ajattelin, että heitetään nyt lisää vettä myllyyn. Niinpä tämän vuoden synttärielokuva on 70-lukuinen seksikomedia Flesh Gordon. Olkaa hyvät!

Maailmassa tapahtuu kauheita. Mystinen seksisäde sinkoaa avaruudesta maan pinnalle ja saa ihmiset paneskelemaan toisiaan holtittomasti. Tutkijat ovat ymmällään. Flesh Gordon on lentokonematkalla, kun seksisäde iskee ja saa jopa koneen lentäjätkin osallistumaan joukko-orgioihin. Kone rymähtää maahan, mutta Flesh onnistuu pakenemaan alastoman kaunottaren kanssa keskelle tiheää metsikköä. Kaksikko törmää pian tohtori Flexi Jerkoffiin (heh heh), joka on kehittänyt oman avaruusrakettinsa. Jerkoff, Gordon ja hemaiseva nainen lähtevät ottamaan selvää seksisäteen alkuperästä.
Muutaman kolmenkimpan jälkeen satunnaiset sankarimme päätyvät Porno-planeetalle (heh heh), jonka ilkeä valtias Wang the Perverted (eh...) on vastuussa seksisäteestä. Planeetan asukkaat eivät itsekään ole kovin tyytyväisiä Wangin hallintoon ja asialle pitää tehdä jotain asap.

Leffa yllätti positiivisesti, mutta toisaalta odotukset olivatkin ihan supermatalalla. Yksi suurimpia yllätyksiä oli se, että tällä tekeleellähän on jonkinlainen budjetti! Ei todellakaan iso, mutta jonkinlainen. Elokuvan tyyli on kokonaisuudessaan ihan miellyttävä. Erityisplussaa stop-motion tekniikalla toteutetuista hirviöistä! Huumorihan tässä elokuvassa on sellaista ala-asteen vikoille luokille jumahtanutta hihittely-osastoa, eikä sellaisena kirvoita kovinkaan monia ääneennauruja. Voisi toki olla eri asia katsoa tämä suurella elokuvista kiinnostuneella kaveriporukalla punaviinin siivittämänä. Kahdestaan ja selvinpäin tämän osaston huumori ei ehkä toimi yhtä hyvin.
Yleensähän tämäntyyppisissä leffoissa vilisee pelkkiä yksittäisiä tissejä ja tissipareja. Flesh Gordonissa vilahtelee kuitenkin myös sukupuolielimiä, jopa miesten! Niitähän ei oikeasti näy koskaan. Eipä niitä nytkään suuremmin esitellä, vaan vilahdukset jäävät todellakin vilahduksiksi. Kuulemani mukaan tästä suunniteltiin esitettäväksi myös ihan kunnon HC-versiota, mutta se kuitenkin lopulta unohdettiin.

Tuntuu jokseenkin hassulta sanoa, että visuaalisuus on leffan vahvinta antia. Sillä ei ole paljastelujen kanssa mitään tekemistä, vaan se on enemmänkin lavasteiden, pukujen, stop-motion hirviöiden ja mielikuvituksellisten avaruusmaisemien ansiota. Sinänsä harmi, että tekijät ovat käyttäneet visuaalinsa näin sisällöllisesti tyhjään tekeleeseen. Mutta, koska visuaalisuus on leffassa niin suuressa osassa, tässä postauksessa on normaalia enemmän screencappeja kertomassa sitä, mitä en voi sanoin kuvailla. Näiden kuvien myötä, kiitos kuluneesta vuodesta!


Flesh Gordon (1974)
Ohjaus: Michael Benveniste & Howard Zelm
78 minuuttia
IMDb & traileri
Oma arvosana: 4.8/10

2 kommenttia:

 1. Samaa mieltä jotta on moisten ultrakökkisten keskuudessa yksi visuaalisesti näyttävimmistä. Yllättävän viihdyttävä, näyttävä ja niin helvetin typerä ettei ole voint itsekään kuin suositella.

  Kai tiesit että leffa sai myös jatko-osan 1990, Flesh Gordon meets the Cosmic Cheerleaders.

  http://www.youtube.com/watch?v=psoCuK2kgiA

  Ja hyvää synttäriä blogille näin jälkikäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jatko-osa on tiedossa, mutta katsomatta. Oletko nähnyt sitä? Jos niin onkohan mistään kotoisin?

   Ja kiitos onnitteluista!

   Poista