sunnuntai 23. syyskuuta 2012

How queer! goes Facebook

Pitihän se vielä nähdä tämänkin päivän koittavan. How queer! Pieni elokuvablogi sai tänä aamuna oman Facebook-sivun!

Olen jo kauan pähkäillyt tämän sivun perustamisen kanssa. Asetin välillä tavoitteita, kuten "sitten kun blogilla on kymmenen lukijaa" tai "sitte kun tulee kaksi vuotta täyteen", mutta mikään saavutetuista tavoitteista ei saanut minua ryhtymään tähän hommaan. Lopulta kipinä tuli uudenlaisesta keskustelun mahdollisuudesta. Käsittääkseni Facebookia käyttää kuitenkin aika suuri määrä ihmisiä Bloggeriin verrattuna ja olisi hienoa saada aikaan jonkinlaista keskustelua elokuvista, elokuvauutisista, tapahtumista tai vaikka vain näistä postauksista. Bloggerissa kommentoimisessa on omat vikansa, eikä tämä blogosfääri mielestäni tarjoa kunnon kanavaa keskustelulle.

Facebook on myös helpompi ja nopeampi kanava jakaa esimerkiksi hyviä leffavinkkejä tulevasta TV-ohjelmistosta tai oikeasti ajankohtaista tietoja tulevista tapahtumista. Nytkin Oulussa on meneillään Nordisk Panorama -lyhytelokuva- ja dokumenttifestivaali ja Facebook olisi ehdottomasti nopeampi kanava jakaa tietoa näytöksistä ja siitä mitä kannattaa käydä katsomassa. Festariraportit kun tuppaavat saapumaan tähän blogiin aina hieman jälkijunassa. Jaan yleensä tapahtumatietoa omalla henkilökohtaisella Facebook-sivullani, mutta se taas ei saavuta minkäänlaista kunnon kohdeyleisöä. Jonkinlainen vuorovaikutus lukijoiden kanssa olisi myös toivottavaa. Facebook-sivulla lukijoiden ja seuraajien on myös helpompi suositella elokuvia tai ehdottaa mahdollisia teemapostauksia. Tai vaan udella, että meinaatko nyt joskus tehdä sen postauksen, jota lupailit blogin puolella pari kuukautta sitten.

Postaukset tietysti jatkuvat Bloggerin puolella entiseen tahtiin, täällä ei mikään muutu. Tuosta Nordisk Panoramastakin on tulossa perinteiset leffa-arvostelut sitten ensi viikon alkupuolella. Tervetuloa tykkäämään How queer! Pienen elokuvablogin Facebook-sivusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti