maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kuultavan hyviä musiikkielokuvia, ensi viikonloppuna!

Ensinnäkin pahoittelen hidasta postaustahtia. Elokuvien katsominen on meinannut jäädä TV-sarjojen jalkoihin!

Minulla on ollut tapana silloin tällöin mainostaa hienoja paikallisia elokuvatapahtumia. Yksi sellainen olisi tarjolla tulevaksi viikonlopuksi, eli jos kalenteri näyttää tyhjää, tiedät mitä tehdä.

MusiXine järjestetään toista kertaa omana elokuvafestarinaan. Aiemmin Oulun Musiikkivideofestivaalin kyljessä järjestetty festari pistetään tänä vuonna pystyyn 23.-25.3. ja ohjelma lupaa jälleen kerran hienoja elokuvakokemuksia. Luvassa on elokuvia kolmessa eri sarjassa: Ristilippujemme alla - Pohjoismainen vaihtoehto, Venähtäneet viikonloput ja Musiikkimammutteja maailmalta. Lisäksi on tarjolla festariklubeja 45 Specialissa.

Poimin ohjelmistosta muutaman highlightin, jotka itse ajattelin tilaisuuden tullen käydä tsekkaamassa:

Kovasikajuttu (2012)
Pertti Kurikan nimipäivät-yhtyeestä kertova odotettu dokumentti. Leffa nähdään MusiXinessa ennakkoon ennen varsinaista teatterikierrosta. Perjantain avajaisnäytöksen jälkeen luvassa myös Q&A-sessio. Itseäni leffaan houkuttelee itse aiheen lisäksi Kansakunnan olohuoneen takaa tutut tekijät. Tämä voi olla vain hyvä!

Loputon Gehennan liekki (2011)
Kotimainen black metal-dokumentti. "Elokuvassa esitellään jopa Suojelupoliisille tuttuja alakulttuurin voimahahmoja ja selvitellään, mitä mahtaa liikkua hautakivenkaatajan mielessä, ja miltä tuntuu, kun vanha puukirkko palaa." Kertonee kaiken olennaisen.

Last Days Here (2011)
Kanssaeläjä odottaa tätä Pentagrammin vokalisti Bobby Lieblingistä kertovaa dokkaria taatusti minua enemmän. Olen kuitenkin kuullut leffasta paljon hyvää ja toivon itsekin päätyväni paikalle.

When the Drum Is Beating (2011)
Musiikin parantava ja vapauttava voima on kiehtova aihe ja vetosi MusiXinessa myös viime vuonna. Haitilaisesta Septentrional-yhtyeestä kertova dokkari sivuaa samalla myös koko maan lähihistoriaa.

Käykäähän tutkailemassa tarjontaa ja tulkaa ihmeessä mukaan! Toivottavasti porukkaa saapuu paikalle viime vuotta enemmän. Valvesalin ja Elokuvateatteri Studion lisäksi näytöspaikkoina toimivat Finnkinon Plaza 8 sekä Tervasoihtu. Aikataulua voi käydä tutkailemassa MusiXinen sivuilta.

Viikonloppua odotellessa voi myös perehtyä viime vuoden festarointeihin: osa 1 ja osa 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti