maanantai 11. marraskuuta 2013

Väliaikapostaus, kahvia ja pullaa

Blogi on ollut kuun alun hiljaiselolla, kun mielessä on ollut niin paljon kaikkea turhaa, kuten opiskelu. Viikonloppuna pitäisi viimeistään ryhdistäytyä, sillä IIK!! tulee taas!

Perinteinen iiläinen kauhuelokuvafestari vietetään siis ensi viikonloppuna. Tarjolla on tuttuun tyyliin kahden illan kattaus klassikoita ja uutuuksia sekä tietysti B-luokan perseilyä. Näillä näkymin suuntaamme Iihin ainakin lauantaiksi. Ohjelmistoon voi käydä tutustumassa ja lippuja tilaamassa festarien omilta sivuilta. Psst, säestettynä mykkiksenä nähdään tänä vuonna Tri Caligarin kabinetin ohjaajan Robert Wienen harvoin nähty teos Orlacs Hände.

Festarointi jatkuu heti seuraavalla viikolla, kun Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaali starttaa 18.11. ja jatkuu koko viikon. Muutama leffa on sieltäkin kiikarissa, mutta olen osan viikosta näillä näkymin tien päällä. Lasten ja lastenmielisten ei kannata jättää näitä karkeloita välistä, sillä LEF on todella virkistävä tapahtuma omalla sarallaan. Se antaa toivoa siitä, että hyviäkin lastenelokuvia vielä tehdään. LEF:n ohjelmisto ja aikataulu löytyy heidän sivuiltaan.

Mitäs muuta... Uusien leffojen katsominen on lähestulkoon tappanut kaiken kiinnostukseni elokuviin. Olen yrittänyt usealle teokselle antaa reilun mahdollisuuden ja pettynyt usein. Vuoden paras leffa tällä hetkellä on Pixarin jatkolämmittely Monsters University arvosanalla 7.7. Huonoimman tittelistä puolestaan kisaa peräti viisi teosta alle 3.0/10 scorella! Hyviä uusia leffoja saa edelleen ehdotella. Olen katsonut ihan liikaa hömppää ja nyt mieli tekisi nähdä jotain aidosti hyvää, jotain mikä palauttaisi uskon elokuviin ja niiden tekijöihin. Jos tällä linjalla jatketaan, tulee vuosikatsauksesta aika masentava ilmestys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti