keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Helppoja herkkuja

Microwave Massacre 
(1983)


Pitkästä aikaa kunnon perseilyä!

Kulttimainettakin niittänyt Microwave Massacre marssittaa näyttämölle Donaldin (Jackie Vernon), surkimuksen rakennustyöläisen, joka on pulassa vaimonsa Mayn kanssa. May on nimittäin alkanut kokata pelkkää "gurmeeruokaa" ja moinen muona kääntää Donaldin vatsan ylösalaisin. Juustoleivästä haaveileva mies alkaa saada tarpeekseen kotioloistaan. Palatessaan eräänä iltana baarireissulta humalassa, hän suuttuu vaimoonsa todenteolla ja iskee tämän hengiltä.

Aamulla Donald herää kauheassa kankkusessa, eikä muista edellisillasta mitään. Krapula ei ainakaan helpota, kun Donald löytää vaimonsa ruumiin mikrosta. Nösväke kuitenkin kerää itsensä nopeasti ja ylpeilee töissä kuinka on vihdoinkin ottamassa eroa inhottavasta vaimostaan. Illan tullen Donald paloittelee Mayn ruumiin, käärii palaset folioihin ja säilöö ne jääkaappiin. Myöhemmin etsiessään hiukopalaa Donald sattuu nappaamaan vahingossa yhden vaimonsa jäänteitä sisältävistä kääreistä. Haukattuaan muutaman palan paketin sisällöstä hän toteaa syövänsä parasta koskaan maistamaansa ruokaa. Pian hän kuitenkin huomaa kauhukseen makustelevansa Mayn kättä. Kauhu väistyy pian, kun Donald toteaa, että ei tämä silti ole hullumpaa. 
Seuraavana päivänä miehellä on töissä eväänä valtava pala vaimonsa lihaa. Nomnom. Donaldista kehittyy melkoinen kokki. Töissä kaverit pitävät Donaldin eväitä maailman parhaina. Niinpä murhaaja syöttää uhrinsa paitsi itselleen, myös kavereilleen, joilla ei ole mitään käsitystä siitä mitä he todella ovat syömässä.

Kun vaimo on poissa, Donald alkaa pikkuhiljaa nauttia sinkkuudestaan. Donaldille kehittyy fetissi. Hän alkaa haaveilla laittavansa ruokaa naisista. Pakottava tarve ajaa hänet murhaamaan naisen toisensa jälkeen

Aiheesta huolimatta leffa ei ole gorea, eikä veri lennä mitenkään ylettömästi. Kauhuksi tätä on myöskin paha lukea, sillä pelotella ei edes yritetä. Tissejä näkyy jokunen pari, mutta puhdas seksploitaatiotittelikin tuntuu väärältä. Microwave Massacre on näistä genreistä inspiraatiota ammentava musta komedia.

Näyttelijäsuoritukset ovat uskomattomia kaikessa typerryttävässä huonoudessaan, kuten odottaa saattaakin. Ylinäytteleminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Donald ei päähenkilönä ole erityisen karismaattinen tai kiinnostava, mutta siitä huolimatta leffa onnistuu siinä mitä yrittääkin. Microwave Massacren parissa viihtyy yllättävänkin hyvin. Aluksi leffa vaikuttaa sietämättömän huonolta, mutta ensimmäiset parikymmentä minuuttia kannattaa vain kärsivällisesti odottaa. Heti kun Donald saa vaimonsa hengiltä ja alkaa lahdata porukkaa, meno muuttuu huomattavasti mielenkiintoisemmaksi.Tekijöillä on selkeästi ollut kieli poskessa ja pilkettä silmäkulmassa. Näyttelijäsuoritukset ovat tosiaan välillä melko sietämättömiä, mutta muuten tällaisia voisi katsella enemmänkin. Huumorintajuttomien jäykkisten ei kannata Microwave Massacreen tuhlata aikaansa.

Microwave Massacre (1983)
Ohjaus: Wayne Berwick
76 minuuttia
IMDb & traileri
Oma arvosana: 2.5/10

2 kommenttia: