maanantai 10. lokakuuta 2011

10 vuotta suoraa huutoa!

Aika taas mainostaa paikallisia tapahtumia.

Iin kauhuelokuvafestivaali IIK!! juhlistaa 10-vuotissynttäreitään pitämällä festarit yhden sijasta kahtena perättäisenä viikonloppuna. Wohoo! Tänä vuonna kauhutunnelmia siis luvassa 5.-6.11. ja 11.-12.11. Jo aiemmin syksyllä järjestettiin ulkoilmanäytöksenä Trollhunter osana juhlavuoden ohjelmaa, kuten blogia seuraavat varmaan muistavat.

Festivaalin aikataulu julkaistiin eilen ja mielenkiintoiselta näyttää. Erityisenä uutena ohjelmanumerona nähdään 5.-6.11. välisenä yönä Kauhujen yö-leffamaraton, jossa esitetään lähes putkeen Dario Argenton Deep Red (1975), Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987), Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) sekä Hobo with a Shotgun (2011). 25 euroa maksava maratonlippu sisältää myös paluumatkan Ouluun seuraavana aamuna klo 7.45.

Muutakin jännää ohjelmaa on tietysti tarjolla. Perinteisenä säestettynä mykkäelokuvana nähdään Vampyr (1932), jota ei tietenkään passaa missata. Myös uutta verta on luvassa, kun The Thing (2011), prequel Carpenterin kauhuklassikolle, esitetään ennakkonäytöksenä viikkoa ennen virallista Suomen ensi-iltaa. Carpenterin The Thing (1982) nähdään myös, samoin Howard Hawksin The Thing From Another World (1951).

Itse nappaan bussin Iihin todennäköisesti molempina viikonloppuina. Raha- ja jaksamistilanteesta riippuen olisi hienoa osallistua myös leffamaratoniin. Jos ei koskaan ole vielä näillä kinkereillä käynyt, nyt on hyvä tilaisuus ensivisiitille. Tulkaahan siis vähän kauempaakin! Oulustahan bussit kulkee Iihin niin nätisti, että olisi suorastaan typerää jättää festarit välistä. Takaisinkin pääsee viimeisen leffan jälkeen starttaavalla festaribussilla joka yö.

Nähdään Iissä! Odotellessa voi tsekata viime vuoden IIK-postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti